۶ نکته ضروری در مورد بازسازی و طراحی نمای ساختمان

۵/۵ - (۱ امتیاز)

۶ نکته ضروری در مورد بازسازی و طراحی نمای ساختمان

طراحی نمای ساختمان ، یکی از مهم ترین مراحل معماری بنا است. عواملی همچون موقعیت جغرافیایی و شهری ساختمان ، فرهنگ ، کاربری ساختمان و البته میزان بودجه ، در ساخت نمای ساختمان تأثیرگذار هستند.
طراحی نمای ساختمان ، مهم ترین شاخصه ای است که نشان دهنده هویت معماری و شخصیت خاص یک بنا است ؛ اما متأسفانه در اکثر موارد به این امر مهم ، توجه چندانی نمی شود.
بازسازی نمای ساختمان ، راهی برای بهبود ظاهر ساختمان ، نوسازی نمای بناهای فرسوده و همچنین زیباسازی محیط پیرامون آنها است.
در این مقاله از بلاگ آموزشی دلارام دیزاین ، به بررسی ۶ نکته ضروری در مورد بازسازی ساختمان می پردازیم.

برخی از سوالاتی که شما بعد از خواندن این مقاله می توانید به آنها پاسخ دهید :

۱- طراحی نمای ساختمان حرفه ای چه ویژگی هایی دارد و تابع چه عواملی است؟
۲- از چه مصالحی می توان برای طراحی نمای ساختمان استفاده کرد؟
۳- برای طراحی نما و بازسازی نمای ساختمان های قدیمی ، به جز تعویض روکش ، چه کارهایی می توان انجام داد؟
۴- ترندهای رنگ بندی در طراحی نمای ساختمان ، در سال ۲۰۲۰ چی هستند؟

بازسازی طراحی نمای ساختمان ابتدایی
بازسازی ساختمان قبل
بازسازی طراحی نمای ساختمان نهایی
بازسازی ساختمان بعد

بازسازی نمای ساختمان

بازسازی نمای ساختمان ، حتی اگر با صرف هزینه ای اندک انجام شود ، می تواند باعث بهبود وضعیت ظاهری بنا شده و همچنین ارزش آن را افزایش دهد.
در میان پروژه های معماری ، بازسازی نمای ساختمان ، کمترین مزاحمت را برای ساکنین ساختمان ایجاد می کند ؛ چرا که هنگام بازسازی نمای ساختمان ، ساکنین می توانند در اکثر قسمت های ساختمان ، به زندگی روزانه خود ادامه دهند.

۱- استفاده از روکش در طراحی نمای ساختمان

اگر قصد دارید بخش جدیدی به ساختمان اضافه کنید ، فراموش نکنید که روکش یا نمای همه قسمت ها ، یک شکل باشد تا همه قسمت ها به صورت یک بنای واحد دیده شوند.
برای ساخت و اجرای نمای ساختمان می توانید از متریال های گوناگونی استفاده کنید. نمای سنگی ، آجری ، ورق UPVC ، الوار های چوبی ، پنل های فلزی ، نمای سیمانی و شیشه ای گزینه های شما برای طراحی نمای ساختمان هستند.
همچنین می توان متریال های گوناگون را با یکدیگر ترکیب نمود. اما باید توجه داشته باشید که ترکیب بعضی از این متریال ها ، امکان پذیر نیست. به عنوان مثال استفاده از چوب سدار و فلز روی در کنار یک دیگر،  باعث پوسیدگی زودهنگام بخش های فلزی خواهد شد.
همچنین استفاده از برخی از مصالح در کنار یک دیگر ، می تواند ترکیب رنگی نامطلوب و آزاردهنده ای را ایجاد کند. به عنوان مثال ، ترکیب آجرهای قرمز رنگ و تخته سنگ هایی با رنگ سرد و آبی ، منظره جالبی ایجاد نمی کند.
بهتر است پیش از برنامه ریزی برای طراحی نمای ساختمان ، ویژگی های اقلیمی ، هماهنگی رنگ ها و خواص متریال مورد نظر را بررسی نمایید.

نکته حرفه ای :

بهتر است پالت رنگ خود را به سه رنگ محدود کنید. متریال اصلی شما در طراحی نمای ساختمان ، باید حدود ۷۰ درصد از نما را پوشش دهد. متریال دوم باید تمام فضای باقی مانده را بپوشاند و متریال سوم تنها برای جزئیات نما به کار رود.
اندی راموس ، طراح معمار

انتخاب متریال مناسب برای ساخت نمای ساختمان
انتخاب متریال مناسب برای ساخت نمای ساختمان

۲- انتخاب متریال مناسب برای ساخت نمای ساختمان

مصالحی که می توان برای طراحی نمای ساختمان استفاده کرد ، عبارتند از :

سنگ

اگر قصد دارید از سنگ برای ساخت نمای ساختمان استفاده کنید ، گزینه های متفاوتی پیش روی شماست : سنگ های تخته ای و پرداخت نشده ، سنگ های صیقلی پرداخت شده و براق ، سنگ مرمر و سنگ ریزه.
همچنین سنگ ها ، تنوع رنگی بسیار مطلوبی دارند و می توانید رنگ بندی مورد نظر خود را بر اساس سلیقه و سایر عناصر معماری بنا ، انتخاب نمایید.
استفاده از سنگ های برش نخورده و ناصاف ، احساسی از ظرافت طبیعت را در ساختمان ایجاد می کند ، در حالی که استفاده از سنگ های پرداخت شده و براق ، حالتی لوکس و اشرافی به نمای ساختمان می دهد.
سنگ در نمای ساختمان ، به نوعی مانند عایق رطوبت نیز عمل کرده و مانع از نفوذ آب به دیوار ها می شود. استفاده از عایق رطوبتی در مناطق مرطوب و پرباران ، بسیار مهم است.

آجر

نمای آجری ، یکی از دلنشین ترین گزینه ها برای ساخت و طراحی نمای ساختمان است. نمای آجری با اکثر معماری ها هماهنگ است ؛ چرا که آجرها  ، رنگ ها و اندازه های مختلفی دارند و می توانند با سایر عناصر معماری ، به خوبی ترکیب شوند.
مزیت آجر ، مقاومت آن در برابر سرما و گرما است. نمای آجری در اثر سرمای شدید ، دچار ترک خوردگی نمی شود. همچنین آلودگی های سطحی آن با یک شستشوی ساده ، برطرف خواهد شد.

UPVC

انتخاب روکش UPVC برای نمای ساختمان به شما اجازه می دهد تا بتوانید طرح گرافیکی دلخواه خود را روی نمای ساختمان ایجاد کنید. در صورتی که با متریال های سنتی مانند چوب ، سنگ یا آجر ، چنین امکانی وجود ندارد.
دیگر مزیت این پنل ها ، مقاومت آن در برابر حرارت و برودت شدید هوا است. پنل های UPVC ضد حریق هستند و هنگام آتش سوزی های احتمالی ، مانع از گسترش آتش به ساختمان های اطراف خواهند شد.

طراحی نمای ساختمان ساخت فضای جلوی در ورودی
ساخت فضای جلوی در ورودی

۳- ساخت فضای جلوی در ورودی

در طول سالیان اخیر ، مالک بسیاری از خانه های قدیمی و ویلاها ، نسبت به بازسازی فضای ورودی ، اقدام کرده اند. بازسازی مناسب این قسمت از خانه ، می تواند بر در ورودی منزل ، تأکید بصری بیشتری ایجاد کرده و توجه بازدیدکننده را به سوی ورودی منزل جلب کند.
برای بازسازی فضای ورودی ، می توانید از پله های عریض استفاده کرده و یا اطراف در ورودی ، ایوان کوچکی ایجاد کنید. به این صورت می توانید بر این قسمت تأکید بیشتری نمایید. البته اکثر ساخت و سازهای فضای بیرونی ساختمان ها ، به مجوز جدید از سوی شهرداری نیاز دارد.

طراحی نمای ساختمان عایق بندی و ایزوگام​
عایق بندی و ایزوگام​

۴- عایق بندی و ایزوگام

اگر قصد طراحی و ساخت نمای ساختمان را دارید ، بهتر است از این فرصت استفاده کرده و ساختمان را عایق بندی نمایید.
برای عایق بندی ساختمان ، از مصالح بسیار متنوعی استفاده می شود. برخی از عایق ها ، تنها عایق رطوبتی بوده و برخی دیگر عایق انرژی و صوت نیز هستند. اگر ساختمان شما در مرحله ساخت و ساز است ، بهتر است علاوه بر عایق رطوبتی بام ، تمام دیوارهای آن را به خوبی عایق بندی کنید تا به این وسیله در مصرف انرژی صرف جویی نمایید. وجود عایق حرارتی در میان دیوارها ، تا حد قابل توجهی ، موجب خنک تر شدن فضای داخلی در تابستان و گرم ماندن آن در زمستان خواهد شد.
اما اگر درحال بازسازی نمای ساختمان هستید ، شاید بهتر باشد به عایق بندی رطوبتی ساختمان بسنده کنید.

طراحی نمای ساختمان تعویض پنجره های قدیمی
تعویض پنجره های قدیمی

۵- تعویض پنجره های قدیمی

عوض کردن پنجره های قدیمی یکی از مهم ترین اقداماتی است که می تواند ظاهر ساختمان را هم از بیرون و هم از داخل تغییر دهد.
نصب پنجره های دوجداره UPVC ، علاوه بر کاهش مؤثر سر و صدا و آلودگی صوتی ، ظاهری شکیل و زیبا به نمای ساختمان می بخشد. پنجره های UPVC ، اگر از برندهای معتبر و باکیفیت تهیه شوند ، کاملا ضد آب هستند و علاوه بر داشتن طول عمر بالا ، از نشت رطوبت به داخل ساختمان جلوگیری می کنند.

ترندهای رنگ بندی در طراحی نمای ساختمان در سال 2020
ترندهای رنگ بندی در طراحی نمای ساختمان در سال ۲۰۲۰

۶- ترندهای رنگ بندی در طراحی نمای ساختمان در سال ۲۰۲۰

شبکه های اجتماعی ، به خصوص اینستاگرام و پینترست ، نقش پر رنگی در فراگیری ترندهای طراحی ایفا می کنند.
اگر بخواهیم تنها از چهار نوع رنگ بندی پرطرفدار در طراحی نمای ساختمان در سال ۲۰۲۰ نام ببریم ، این چهار رنگ عبارتند از : سفید ، رنگ های تیره ، رنگ های اشباع و طیف های رنگ سبز.
استفاده از رنگ سفید ، برای نمای ساختمان ، هیچ گاه قدیمی و زننده نمی شود. پیش بینی می شود این ترند ، تا ده سال آینده همچنان پر استفاده باقی بماند.
ترکیب رنگ سفید با یک رنگ تیره برای در ورودی ، می تواند جلوه زیبایی را در اکثر ساختمان ها ایجاد کند.
اما رنگ های اشباع و تیره نیز ، در سال جاری ، بسیار پر استفاده هستند. رنگ هایی مانند سبز اشباع ، آبی اشباع و حتی مشکی ، در نمای خارجی ساختمان ها ، به وفور استفاده می شوند. طراحان معماری ، رنگ سیاه را با عناصری همچون چوب و آجر ، هماهنگ می دانند.

 

این مطلب زیبا و مهم رو از دست نده
محوطه سازی اصولی و کاربردی در طراحی دکوراسیون منزل

برای درک بهتر این موضوع می توانی به مقاله ای مشابه در سایت  با عنوان ترندهای رنگ بندی در طراحی دکوراسیون داخلی در سال ۲۰۲۰ مراجعه کنید.

سبزهای پر استفاده

همان طور که گفته شد ، رنگ سبز را می توان یکی از پرطرفدار ترین ترندهای طراحی نمای ساختمان در سال جاری دانست. سبز متمایل به خاکستری ، یکی از محبوب ترین تون های رنگ سبز برای ساخت نمای ساختمان است.
تون های رنگ سبز ، به خوبی می توانند با المان های چوبی هماهنگ شده و منظره ای دلنشین را پدید آورند. استفاده از رنگ سبز ، به خصوص در خانه های ییلاقی و ویلاها ، جلوه ای طبیعی و آرامش بخش به آنها می بخشد.
برای نمای خانه ها و ویلاهایی به سبک ویکتوریایی و قدیمی ، می توانید از تون های بسیار اشباع و تیره تر رنگ سبز استفاده کنید. طراحان معماری ، برای طراحی نمای ویلاهای ساحلی و خانه های مدرن ، از تون های روشن رنگ سبز و آبی اقیانوسی استفاده می کنند.

نتیجه گیری ۶ نکته ضروری در مورد بازسازی و طراحی نمای ساختمان

خواننده بر اساس اطلاعات موجود در این مقاله می تواند مصالح و رنگ های مناسب برای طراحی نمای ساختمان را انتخاب کرده و در مورد مراحل طراحی نما اطلاعاتی کلی به دست آورد.

یک پیشنهاد حرفه ای برای طراحی نمای ساختمان :
اگر قصد طراحی نمای ساختمان جدید خود را دارید ، یا می خواهید ساختمان قدیمی خود را بازسازی کنید و ظاهر تازه ای به آن ببخشید ، می توانید با دلارام دیزاین تماس گرفته و از خدمات طراحی دکوراسیون و نمای خارجی متخصصین ما استفاده کنید. جهت رضایت شما ، مشاوره ، بازدید اولیه و برآورد هزینه ، به صورت   رایگان انجام خواهد شد.

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

هفده + 1 =

نوشته ها و مطالبی دیگر که شاید برای شما مفید باشد

طراحی دکوراسیون به سبک سنتی
طراحی داخلی
sa ha

طراحی دکوراسیون به سبک سنتی

طراحی دکوراسیون منزل به سبک معماری سنتی ایران یکی از شیوه های محبوب و پرطرفدار برای دیزاین منازل در میان ایرانیان است.
بررسی معماری سنتی ایران، عناصر مشترک در میان سبک های گوناگون معماری سنتی، و چگونگی به کار بردن المان های معرفی شده، از جمله مباحث مطرح شده در این مقاله هستند.

ادامه مطلب »